Frissen Fejérből

2023.02.07. 07:00

Megszavazták a rendeletmódosítást Nádasdladányban (videó)

Nádasdladány képviselő-testületének rendkívüli nyilvános testületi ülését tartották hétfőn este a település közösségi házában.

Hajdú Marianna

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A napirendek között szerepeltek többek között a 2023-as év munkatervei, szabadságolásai, a bölcsődei díjak, a szociális ellátás, a település védelme, a gyepmesteri tevékenység, a fogorvosi szerződés. A legfontosabb mégis a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet módosítása volt. Ennek megszavazására azért volt szükség – mivel petíció kapcsán a lakosság részéről felmerülő igény volt –, hogy az építeni kívánt adótornyot ne az eredeti helyszínen építsék meg.

Mint már korábban is írtunk az adótorony építésének 2021 őszén történt sikeres megkezdéséről, úgy beszámoltunk arról is, hogy közvetlenül ezután a település lakói aláírásgyűjtésbe kezdtek az adótorony felállítása ellen, illetve annak egy másik helyen történő megépítéséért. 


Az építkezés a torony alapjainak elkészültével le is állt, mivel lakossági kezdeményezésre visszavonták az építési engedélyt. A jelenlegi rendelet szerint olyan a területi lehatárolás, hogy sem az önkormányzat, sem magánszemély tulajdonában lévő területen nem lehet ilyen jellegű felépítményt létesíteni. A képviselő-testület által módosított rendeletet szavazták meg további 18 napirendi pont mellett a testület tagjai, a lakossági kérésnek eleget téve. Így már a rendelet nem lehet akadálya annak, hogy a településen szinte bárhol megépülhessen az adótorony.

Bár a nyilvános testületi ülésen csekély számban jelentek meg a nádasdladányi lakosok, Varga Tünde polgármester a jelenlévőknek elmondta, hogy az adótoronnyal kapcsolatban semmit sem tud mondani, a napirend megszavazásával viszont lehetőség nyílik arra, hogy az adótoronynak így már máshol keressenek helyet. Következő lépésként – amint információk érkeznek a torony új helyét illetően – lakossági fórumot szervez, ahol a lakosok is hozzászólhatnak az adótorony körüli kérdésekhez. Ezek után dönt majd a képviselő-testület arról, hogy áthelyezi-e a tornyot, vagy marad az eredetileg tervezett helyen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában