Frissen Fejérből

2023.03.04. 18:00

A székely szabadság napja - ismét lesz fáklyás felvonulás Székesfehérváron

"Ünnepeljük együtt a székely nemzet összetartozását! Álljunk ki együtt autonómiatörekvéseik mellett! Emlékezzünk a székely vértanúkra!" - írja a felhívásban a Válasz - Független Civilek Fehérvárért Egyesület. Ezt pedig március 10-én ismét egy közösség részeként tehetjük meg a hagyományos fáklyás felvonulás keretében.

Horváth-Buthy Lilla

2021-ben még a Covid miatti szigorú szabályok betartása mellett is felvállalták az emlékezést

Fotó: FMH-archív

17 órakor várnak minden érdeklődőt a maroshegyi székelykapuhoz a szokásos székely szabadság napi fáklyás felvonulásra, majd az azt követő kulturális programra. Az esemény a Hiemer-házban folytatódik 18 órakor. A köszöntők után az Ikarus Senior Táncegyesület táncosai, Tieger Balázs és felesége Réka felcsíki táncokat adnak elő, majd Fehérvárért, Fejérért, Hazánkért - nemzetpolitikai programok Székesfehérváron 2023-ban címmel elődásra is sok kerül, végül a Clara Voce vegyeskar, a gorsiumi srácok fiúkórusa és a Kiss család zenekara közös műsora következik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában