Új gyalogétkelő is épülne a forgalmas úton

2023.02.15. 14:00

Újabb tehermentesítő ötlet: Összekötnék a Bregyó-közt a Palotai úttal

A Mészöly Géza és a Palotai út kereszteződésének forgalmára is jótékony hatással lehetne, ha „egyenes vonalban” összekötnék a Bregyó-közt a Palotai úttal. Ennek az új útszakasznak a megvalósítására most tett egy lépést az önkormányzat.

Házi Péter

A Bregyó-köz és a Palotai út között, a pirossal jelölt részen haladna majd az új útszakasz, amit körforgalommal kötnének bele a Palotai útba

Forrás: google maps

Valójában nem is annyira új a fenti elképzelés, hiszen már az önkormányzat 2019-ben elfogadott szerkezeti tervében is szerepelt az új útszakasz megvalósításának távlati célja. Aki jelenleg a Bregyó-köz felől próbál eljutni a Palotai útra, azt csak „megtört”, derékszögű kanyarokkal teheti meg a keskeny Szeder-közön és a Szeder utcán keresztül kievickélve a Palotai útig. Ha a Bregyó-köztől egy egyenes, elsőbbségadás kötelező táblával nem „terhelt” út haladna a Palotai útig, akkor a gyorsabb haladás miatt minden bizonnyal többen használnák ezt az utat, így a forgalom megoszlana a Mészöly Géza utca-Palotai út kereszteződésével.

Így kötne rá az új út a Palotai útra
Forrás: önkormányzati képviselő

Az ötlet tehát már nem új, de a legutóbbi közgyűlés zárt ülésén újabb lépést tett a testület a megvalósítás irányában, miután kisajátították a nyomvonal megépítéséhez szükséges egyik ingatlant.

- A képviselői keretem terhére már korábban elkészült az út megvalósítási terve. Véleményem szerint sokat segíthetne az út megvalósulása abban, hogy a tágabban vett környéken könnyebben lehessen haladni. Ehhez még szükség van további kisajátításra, s utána kell majd az út megépítésére forrást keresni – mondta a feol érdeklődésére Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője. 

Frissítés: 

A feol birtokába jutott terv szerint nem körforgalommal csatlakozna a leendő út a Palotai úthoz, hanem a fentebb látható módon: a Hármashíd felúli irány itt kapna egy lekanyarodó sávot a Bregyó-köz irányába, a belváros felől érkezők pedig egy középszigetet követően - ahol egy új zebrát is kialakítanának -  tudnának a Bregyó felé kanyarodni. Természetesen a Palotai út melletti kerékpárutat is átvezetnék a leendő úton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában