Az első ütem 500-600 milliót ölelne fel.

2023.02.24. 07:30

Úgy tűnik még várat magára, hogy Fehérváron kalandpark létesüljön

Utoljára még 2019-ben foglalkoztunk a székesfehérvári kalandpark témájával, ami a beruházó előzetes tervei alapján a Sóstón létesült volna, majd később végül Feketehegyen találtak megfelelő területet a kialakítására.

Déri Brenda

Forrás: szoljon.hu

Nos azóta jó néhány év eltelt és úgy gondoltunk utána járunk, hogy azóta történtek-e fejlemények vagy teljesen el lett felejtve a kalandpark ötlete.

Első körben az önkormányzatnál érdeklődtünk, akik rövid válaszban elmondták, hogy nem önkormányzati területen, és magánberuházásként valósulna meg a kalandpark. Válaszuk tisztázta annak tényét is, hogy nem rajtuk múlik, hogy lesz-e kalandpark, avagy sem. Azonban Szigli István, önkormányzati képviselő, aki Feketehegy-Szárazrét környékéért is felel nagyon szorgalmazza, hogy elkészüljön. Néhány nappal ezelőtt közösségi oldalán is felidézte a kalandparkot, annak látványtervének megosztásával, hozzátéve: a gyerekek nagyon örülnének, ha megvalósulna. 

Forrás: Szigli István közösségi oldala

Így őt is megkerestük és megtudtuk tőle, hogy minden engedély megvan, így nem ez az oka, hogy nem kezdődött még meg a kivitelezés. 

– Az első ütem nagyjából 500-600 millióba kerülne és először a mászótornyot csináltatnák meg. De rengeteg egyéb lehetőséget is tartogatna még a kalandpark, például a falusi udvart. Remek alternatíva lehetne hétvégi kikapcsolódás gyanánt a családoknak – árulta el a feolnak. Hangsúlyozta továbbá, hogy amennyiben megérkeznek az uniós támogatások, annak turisztikai célú forrásai segíthetnének a megépülésben.

A fentiek fényében nagyon úgy tűnik, hogy bizony még jócskán várat magára a kalandpark.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában