Frissen Fejérből

2023.02.15. 11:37

Tordason is gyűjtöttek adományokat a török földrengés károsultjainak

Sokan kísérték figyelemmel az elmúlt napokban a törökországi híreket és a helyszínen dolgozó magyar mentőcsapatok munkáját. A mentési szakasz véget ért, ám több helyen is gyűjtést indítottak a károsultak megsegítésére. Tordason is várták a felajánlásokat.

Borsányi Bea

Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

Mondhatjuk, hogy a magyar emberek jó része „belejött” a segítségnyújtásba az elmúlt időszakban. Míg tavaly ukrán menekülteket fogadtak és támogattak számos hazai településen, így Tordason is, most a törökországi földrengés károsultjainak próbálnak segíteni. A községben vasárnap került ki Gál Ildikó felhívása egy, a helyieknek szóló csoportban a közösségi oldalon, aki egy ismerősével összefogva szervezett gyűjtést és saját házában fogadta a felajánlott tárgyi adományokat. Azt, hogy a tordasiak mennyire segítőkészek, jól mutatja, hogy tegnapra meg is telt a ház. 

– A ruhaneműk mellett főként tartós élelmiszer, bébiétel és higiéniai termékek érkeztek. Nyilván, mivel magánemberek adományairól van szó, a speciálisnak számító orvosi eszközöket, vagy pl. mobil toalettet nem tudunk küldeni és pénzadományokat sem fogadtunk – mondta el a feol.hu kérdésére Gál Ildikó, aki hozzátette, az összegyűlt adományokat a tervek szerint csütörtökön szállítják fel Budapestre ahhoz a telekommunikációs céghez, amelyik a török nagykövetséggel áll kapcsolatban a gyűjtést illetően. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában