A Parlamentben folytathatja

2023.02.13. 16:50

Országgyűlési képviselőként politizálhat tovább a fehérvári Ráczné Földi Judit

A székesfehérvári közgyűlés DK-s tagját, Ráczné Földi Juditot delegálja az elhunyt Kordás László megüresedett országgyűlési mandátumának helyére a párt.

FMH

Országgyűlési képviselőként folytatja munkáját Ráczné Földi Judit

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-archív

A székesfehérvári közgyűlésben eddig politizáló Ráczné Földi Judit a parlamentben folytathatja tevékenységét. A párt közleménye szerint Kordás László országgyűlési képviselő tragikus halála miatt a Demokratikus Koalíciónak döntenie kellett a 2022-es országgyűlési választáson szerzett listás mandátum sorsáról. "A DK Elnöksége azt a döntést hozta, hogy a jövőben Ráczné Földi Judit fogja betölteni a megüresedett országgyűlési mandátumot, így egy olyan tehetséges nővel bővül a DK frakciója, aki jól ismeri a vidék Magyarországát is."

Mindez érinti a tehát a fehérvári közgyűlés összetételét is, hiszen Földi Judit helyére az ellenzéki koalíciónak valakit delegálnia kell.

Közben a fehérvári Fidesz is közleményt adott ki a döntést követően: „Jó munkát kívánunk Ráczné Földi Juditnak, a DK új parlamenti képviselőjének Budapesten. Gyurcsány Ferenc döntése, miszerint mentőövet dob Ráczné Földi Juditnak, is azt bizonyítja, hogy a fehérvári baloldal hajója megállíthatatlanul süllyed. Süllyed, hiszen az elmúlt évtizedben a baloldal elfordult a fehérváriaktól, és ezt a fehérvári emberek is érzik. A mostani döntésnél is látszik, hogy a baloldalon nem az emberek  választanak. A baloldalon Gyurcsány Ferenc, a magyar baloldal vezére választ. De Gyurcsány csak egy mentőövet dobott. Mi lesz hát Márton Rolanddal és a többiekkel?"

Közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András is köszönetet mondott Ráczné Földi Juditnak a közgyűlésben folytatott tevékenységéért, és mindent jót kívánt új munkaköréhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában