Az erős szél áldozatává estek

2023.02.07. 13:47

Helyreállították a lámpákat Fehérvár belvárosában (frissítve)

A hétvégi erős szél a közlekedési lámpákat sem kímélte, számos helyen, köztük Székesfehérvár különböző pontjain is meghibásodott valamennyi lámpa.

Déri Brenda

Forrás: Pexels.com

Szerencsésebb eset, amikor olyan közlekedési lámpák nem működtek megfelelően, amelyek kisebb utak haladását irányították, azonban sajnos nagyobb kereszteződésekben is okoztak fennakadásokat. Székesfehérváron a Budai út és a Kadocsai utca kereszteződése pedig éppen egy ilyen jelentősebb útszakaszhoz tartozik, ahol hétfőn még nem működtek a lámpák.

Megkerestük a Városgondokság vezetőjét, Bozai Istvánt, hogy érdeklődjünk most mi a helyzet, tudnak-e már az autósok zavartalanul haladni? A vezető szerencsére jó híreket közölt, a városban minden olyan közlekedési lámpát helyreállítottak, amit a szombati szélsőséges időjárás megrongált. Tájékoztatásából azonban azt is megtudtuk, hogy a megyeszékhelynek csak bizonyos része tartozik a Városgondnokság hatásköre alá. Így az a kereszteződés, amelyik a Szent Flórán körúton a Metronál található már a Magyar Közút fennhatása. Itt szintén akadozott a közlekedéséi lámpák működése néhány napig, azonban keddre már megjavították őket.

Frissítés: 

A Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője Pécsi Norbert Sándor a következő tájékoztatást adta lapunk megkeresésére a Székesfehérváron meghibásodott közlekedési lámpák esetében: 

"A február 4-én tomboló viharos szél Fejér megyében öt, Székesfehérváron pedig három jelzőlámpát is súlyosan megrongált, jelzőfejeket szakított le. A székesfehérvári Szent Flórián körúton, a Metro áruháznál lévő lámpa szintén megsérült, ezért hétfőn délelőtt kollégáink új jelzőfejet szereltek fel és a vihar által megtépázott kábeleket is helyreállították. A jelzőlámpa azóta üzemszerűen működik."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában