Kincsestáj

2023.02.14. 11:30

Grandiózus terv Móron: a vasúti sínek helyén fut majd az új kerékpárút

Ma még csak egy több helyen megszakított, torlaszolt, sokat látott sínpár fut végig a város szívén, ám ennek hasznosítására grandiózus terveket készített az önkormányzat.

Palocsai Jenő

Jelentős keresztirányú kerékpárforgalomra kell majd számítania az autósoknak a korábbi vasúti átkelőhelyek területén

Fotó: Nagy Pál

Megálmodták Móron, hogy a most használaton kívüli vasúti pályából kerékpárút lesz, mely összeköti a Bodajk és a Csókakő felé vezető kerékpárutakat. A Kincsestáj kerékpárút fejlesztése projektnek eredetileg tavaly ősszel lett volna az átadása, ám hiába voltak készen időben az engedélyezési és kiviteli tervek és hiába adták meg rá építési engedélyt, mégsem valósult meg a beruházás. Az ok elsősorban technikai, kell hozzá egy kormányrendelet is, ám ha megtörténik az adott terület vasút használati módból való kivonása, akkor elindulhat a kivitelezés, melynek várható zárónapja ez év utolsó napja.

További részletek február 15-én, szerdán derülnek ki, a délután egy órakor kezdődő képviselő-testületi ülésen, melynek témája a kerékpárúton jövőjén túl a nagyváros idei költségvetése lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában