Közbiztonság

2023.02.17. 16:00

Ezeken a helyeken lesznek új térfigyelő kamerák Székesfehérváron

Székesfehérvár közigazgatási területén jelenleg 238 térfigyelő kamera működik, amelyeket a közterület-felügyelők figyelnek. Az önkormányzati képviselők és a közterület-felügyelet javaslati alapján a múlt heti közgyűlés döntött tíz új térkamera munkába állításáról.

Házi Péter

Tíz új fehérvári helyszínre kerülnek ki térfigyelő kamerák

Fotó: Karnok Csaba

A Várkörút 17. melletti leendő kamera a Lakatos utcát és környékét figyeli majd, de kerül kamera az Országzászló tér – Bástya utca sarkára, a Szekfű Gyula utca 9. alatti épületre, ami az orvosi rendelő mögötti lakótelepi részt és a parkolókat pásztázza. A Fórum tér 1. alatti egység az élelmiszerüzlet és a dohánybolt környékét figyeli. Lesz kamera a  Vörösmarty tér 12. előtti parkban, a Hargitai utca 1. és 7. mellett (ez a Rádió lakótelep Balatoni út felőli bejáratát, valamint a lakótelep Vásárhelyi út felőli bejáratát, a vasúti átjáró melletti terület figyeli). Kamera kerül a Szilvamag utca 93/B. elé, a Kaszap István utca 6. számhoz is, utóbbi a nemrég megnyitott murvás parkolót és környékét ellenőrzi majd. A Városház térre kikerülő új kamera pedig a Püspöki Palota előtti teret pásztázza.

Az elfogadott előterjesztés hangsúlyozza, fontos megjegyezni, hogy a felsorolt helyszíneken "a kamerák kihelyezését közbiztonsági szempontok indokolják. A kamerák tervezett helyei a Székesfehérvári Rendőrkapitányság szakembereivel is egyeztetésre kerültek. A Közterület-felügyelet a helyszínek kiválasztásánál figyelembe vette a technikai megvalósíthatóság nehézségeit, azt az igényt, hogy minél előbb, minél több területre terjedjen ki az ellenőrzés, továbbá, hogy a nagy kiterjedésű, forgalmas terek és az önkormányzati vagyont jelentő területrészek, mint pl. az Országzászló tér és a Vörösmarty tér is megfigyelhetőek legyenek."

A közgyűlés rögzíti, miszerint a térfigyelő kamerák alkalmazása a fent meghatározott célok eléréséhez elengedhetetlenül szükséges mértékig terjed, és nem jelenti az információs önrendelkezési jog aránytalan korlátozását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában