Üléseztek

2023.02.10. 18:53

Az óvodai beiratkozások feltételei nem, de az urnás temetés költségei változnak Sárbogárdon

Sárbogárd képviselő-testülete nyilvános ülést tartott pénteken reggel.

Hajdú Marianna

Forrás: Fehér Gábor (archív)

A képviselő-testület a 19 napirendi pontot viták nélkül végigvette és szinte teljes egyetértésben megszavazta. Szó esett a sportegyesületek 2022. évi működéséről, személyi és tárgyi feltételekről, az önkormányzat által biztosított támogatás felhasználásáról.

A Sárbogárdi Zengő Óvoda felvételi körzethatárainak megállapításában változások nem történtek, az óvodába történő jelentkezés módjának és a 2023/2024-es nevelési év beiratkozási időszakának meghatározása is az előző években megszokottak alapján alakul. A beiratkozás időpontja a jogszabályokban előírtak alapján, idén is május első napjaiban várható.

Ennél a pontnál a polgármester megjegyezte, hogy a sárbogárdi óvodák folyamatosan tele vannak. Új szobák átalakításával már nem tudják bővíteni az intézményeket, a jövőben csak a hozzáépítés jöhet szóba.

A Zengő óvoda éves nyitvatartási rendjében annyi változott, hogy a félnapos nyitvatartást eltörölték. A Hársfavirág Bölcsőde éves nyitvatartási rendjében változás nem történt.

A temetőkről és a temetkezésről szóló önkormányzati rendelet módosítása szerint az urnás temetkezés a beszerzési költségek és a minimális munkadíjak mellett sem tudja tartani az eddigi árakat, így a duplájára emelkedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában