A rászorulókat segítik

2023.02.27. 17:31

Adománygyűjtő automatát telepítenek a fehérvári uszodához

A tavaly év végén kezdődött adománygyűjtés az ünnepek után is folytatódik. Az eredményes akciónak köszönhetően állandó, éjjel-nappal üzemelő adománygyűjtő automata segítheti a folyamatos gyűjtést Fehérváron.

Héjj Vivien

Az ünnepek előtti időszakban több tonna adomány gyűlt össze a kihelyezett automatákban

Fotó: Nagy Norbert

Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ és további hat szociális intézmény közös adománygyűjtést hirdetett 2022 novemberében. A gyűjtést segítette az ipari eszközkiadó automata rendszerek fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozó fehérvári székhelyű IVM Zrt. által felajánlott három darab adománygyűjtő automata, amelyeket az Irányi Dániel utcában, a városi uszoda előtt, valamint a Fő utcán, a Mátyás-szobor mellett helyeztek ki.

A gyűjtés rendkívül sikeres volt, több tonna adomány gyűlt össze a karácsonyi időszakban, melyek rászoruló családok ünnepét tették szebbé. A tapasztalatok azt mutatják, egy állandó automata kihelyezése hatékonyan segíthetné a folyamatos gyűjtést. Az eszköz beszerzéséről legutóbbi ülésén tárgyalt Székesfehérvár közgyűlése.

A döntés értelmében az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ üzemeltetésében működik majd egy adománygyűjtő automata, amely a Csitáry G. Emil Városi Uszoda előtt kap helyet, s abban éjjel-nappal elhelyezhetőek lesznek a rászorulók számára felajánlott adományok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában