Frissen Fejérből

2023.02.21. 10:00

A retró életérzés mámoros pillanatai Szabadbattyánban

Idén is dübörgött Szabadbattyánban a retró vetélkedő, amelyet már második alkalommal rendeztek meg. A megmérettetésen 14 csapat mérte össze a tudását.

V. Varga József

Bakelit az asztal sarkán – előtérben A nagy ho-ho-horgász csapata

Fotó: Művelődési Ház

A feladványok által igazi időutazást élhettek át a munkahelyi kollektívákból, családi és baráti közösségekből verbuválódott résztvevők. A többi között az óvoda dolgozói, valamint a nyugdíjasklub és a polgármesteri hivatal is több gárdával képviseltette magát, de érkeztek nevezők az attrakcióra Székesfehérvárról is.

– A rendezvény megszervezésével a legfőbb célunk a hagyományteremtésen túl a közös együttlét és a közösségépítés volt – mondta el lapunknak Márkusné Motkó Anett, a művelődési ház vezetője.

A vetélkedőn 14 csapat mérte össze a tudását
Fotós: Művelődési Ház

Az első feladat során a puzzle kirakásából a különítmények megtudhatták a retró mesét rejtő csapatnevüket. A sorban 13+1 találatos totó, külföldi és hazai slágerfelismerés is szerepelt (a megfejtéseket követően közös énekléssel megspékelve). Békebeli édességek körülírását kellet megfejteni, reklám kvíz, a régi mindennapi élet fogyasztási cikkeinek ármegtippelése és filmes bejátszás is színesítette a versengést.

A retró vetélkedőn a nyugdíjasklub Vuk nevű gárdája vitte el a pálmát
Fotós: Művelődési Ház

A kiegyensúlyozott mezőnyben hovatovább néhány pontos különbséggel végül a Csíkvár Nyugdíjasklub Vuk fantázianévre hallgató alakulata vitte el a pálmát. A résztvevők a retró életérzés mámoros pillanataival gazdagodva, jókedvűen várják a jövő évi folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában