Frissen Fejérből

2023.02.21. 14:58

A kidobott fehérvári kiskutyák köszönik, jól vannak - kipróbálták az újságadományt is

Rendkívül hasznos ajándékot kaptak a könyvtártól a minap a Herosz- Fehérvári Állatotthon gondozói és persze lakói. A Vörösmarty Mihály Könyvtár fogalmaz így posztjában: apró segítség az apróságoknak. A több éves újságokból először papírcsíkok készülnek, abból pedig alom lesz, ami a szakértők szerint kényelmesebb és puhább, jobb nedvszívó mintha "sima", irodai A4-es papírból készült volna.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Herosz

Ezt a folyamatot a gyakorlatban is bemutatja a Herosz egyik videójában Bori "pótmami" és Jani "pótpapa" (ahogy az állatotthon hivatkozik rendszeresen az önkéntes befogadóira), avagy a Fekete-család, akik legutóbb azokat a telep közelében kidobott kiskutyákat fogadták be ideiglenesen, akiknek akkor szinte még a tejfoguk se nőtt ki.  Az árva sorsra jutott kiskutyák, jelentjük, azóta megnőttek, szépen fejlődnek: igazi, játékos, verekedős, mindent felfedezős nagyhasú lurkók, akik túlélőknek születtek. Gondozóik szeretetével eltelve nincs más dolguk, mint az önfeledt játék. No, de vissza a csíkozásra: a bejegyzésből kiderül, a darálógép már vagy 10 éves, melyet egy cég dobott ki több társával együtt mert elromlottak. Azokból a rossz gépekből javított fel egyet Jani pótpapa, s azóta azt használják. Mára már eléggé elkopott, s nehezen viszi a papírt. Azért kell tépkedni, mert kicsi a kapacitása. Így egy ilyen gép is hasznos ajándék lehetne, ha valaki segítségen gondolkodik. 

A kutyusokról, a "papírozásról", s úgy egyáltalán: a mindennapjaikról készült videó itt megtekinthető: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában