Aggályainak adott hangot egy ott élő

2023.02.27. 17:00

A Hübner András és a Gánts Pál utca környékére települt néhány, a múlt heti tűzesetben károsult hajléktalan

Ahogy arról első kézből beszámoltunk, február 22-én a palotavárosi erdő szélén kigyulladt egy olyan szakasz, ahol már évek óta hajléktalanok húzták meg magukat sátrakban, kézzel eszkábált bungalókban.

Déri Brenda

Lakókörnyezetüket tehetik szebbé az önkéntesek

Fotó: Fehér Gábor / FMH-Archív

A helyszínen Zsabka Attilától, a Kríziskezelő Központ vezetőjétől még akkor megtudtuk, hogy van helyük bőven, el tudják szállásolni azokat az embereket, akiknek a tűz felemésztette azt a keveset is, ami volt. Most ismét felvettük vele a kapcsolatot, hogy érdeklődjünk: a károsultak kívántak-e élni a központ adta lehetőséggel.

– Négy emberről tudunk, aki közvetlenül érintett a tűzesetben, közülük egy kórházban van, mert magatehetetlen. Természetesen, amint kiengedik, megszállhat nálunk és igénybe veheti mindazt, amit a központ kínál. A többi érintett csak olyan szolgáltatásainkkal élt, mint a zuhany vagy a meleg étel, a szálláson nem szerettek volna maradni – árulta el a központvezető.

Információink szerint ezek az emberek feltehetően a Hübner András és a Gánts Pál utca környékén leltek menedékre. Ezt erősíti azon bejegyzés is, melyet nemrég egy ott élő tett közzé közösségi oldalán, s amelyben nemtetszését fejezte ki és néhány képet is megosztott. A képeken jól látszik, hogy életterükként használják a környéket: szanaszét hagyott ruhadarabok, szemét, az egyik ottani hulladéktárolóban lévő matrac.

Zsabka Attila továbbá azt is elmondta, hogy sajnos vannak olyan, az utcán élő emberek, akik a fent említetteken túl nem szeretnék igénybe venni a szálláslehetőséget, ennek ellenére megkérte kollégáit, hogy látogassanak ki a helyszínre és jelezzék nekik, hogy a hulladéktároló vagy a környék zegzuga nem a megfelelő fedél a fejük fölött.

Úgy tudjuk, a helyzet napról napra normalizálódik és a hulladéktárolót csak ideiglenes "megoldásnak" használták a hajléktalanok. Azóta vannak, akik elmentek onnan, többen pedig sátrakban húzzák meg magukat.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában