Frissen Fejérből

2023.02.20. 18:15

A Helyi Választási Bizottság döntött: Károlyi Attiláé a Roma Nemzetiségi Önkormányzat mandátuma

Hétfő délután ülést tartott Székesfehérvár Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága, melynek apropója a Roma Nemzetiségi Önkormányzat mandátumával kapcsolatos döntéshozatal volt.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Miután Pallos István, a Választási Bizottság elnöke ismertette a tagokkal az egyetlen napirendi pontot, mely a Roma Nemzetiségi Önkormányzat mandátumának sorsára vonatkozott, Pápai Erzsébet irodavezető helyettes elmondta a döntéshozatal indokoltságát. E szerint a múlt év végén a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselője, Horváth Károly – ifjabb – lemondott a képviselői mandátumáról. 

– A soron következő legtöbb szavazatot Károlyi Attila kapta, aki a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség képviselőjeként indult a választáson – árulta el az irodavezető helyettes.

A tagok egyhangúan elfogadták a határozatot és a mandátumot Károlyi Attilának adták ki. A határozat még nem jogerős, a döntéstől számítva három napig fellebbezhető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában