Ingyenes ebéd a tavaszi szünetben

2023.02.27. 13:00

A dunaújvárosi szülők már igényelhetik gyermekeik számára a szünidei étkeztetést

A dunaújvárosi önkormányzat napi egyszeri, ingyenes meleg étkezést biztosít a hátrányos helyzetű gyermekek számára a tavaszi szünet munkanapjain. Az erre irányuló kérelmet már benyújthatják a szülők, gondviselők.

Baráth Eszter

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolás, kiskorú diákok számára biztosít ebédet térítésmentesen Dunaújváros önkormányzata. Idén két munkanap lesz az április 6-1-ig tartó tavaszi szünet ideje alatt.
A szünidei gyermekétkeztetésre vonatkozó jogosultsági feltételeinek meglétét vizsgálnia kell a település jegyzőjének a szülő, vagy más törvényes képviselő kérelmének benyújtásakor. Azoknak a szülőknek, akik igényelni szeretnék az étkeztetést a tavaszi szünet munkanapjaira, a város önkormányzatának weboldalán található nyomtatványt kell kitölteniük. A nyilatkozatot március 22-ig az önkormányzat Szociális Osztályának (Dunaújváros, Városháza tér 2. földszint 5. iroda) kell benyújtani annyi példányban, ahány gyermekre vonatkozik a kérelem. Ismételten be kell adniuk a nyomtatványt azoknak a családoknak is, akik 2022. szeptember-december hónapokban már benyújtották.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában