Frissen Fejérből

2023.01.01. 15:35

Jubilál a szerencsehozó lencseosztás Fehérváron - ilyen sokan jöttek el (videó, galéria)

A 2023-as év első közösségi rendezvénye volt ezúttal is a hagyományos lencseosztás Székesfehérváron. Rengeteg lencse fogyott, a pláza bejáratától a buszpályaudvarig álltak a sorok.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Éppen hogy csak elbúcsúztatta a 2022-es évet, s kipihente a szilveszteri fáradalmakat Székesfehérvár, 2023. január elsejének kora délutánján máris szerencsehozó lencsével várták a lakosságot a Palotai kapu téren, az Alba Pláza előtt. Cser-Palkovics András, a város polgármestere köszöntötte a kígyózó sorokban türelmesen várakozó fehérváriakat:

- Szép hagyomány a lencseosztás január elsején Székesfehérváron. 2013-ban, a Szent István Emlékév keretében indítottuk el, s akkor még nem tudtuk, vajon egyszeri alkalom lesz-e vagy hagyományt tudunk teremteni vele. Az utóbbi sikerült: egy évtizede vagyunk itt és köszöntjük így az újesztendőt, mégpedig lencsével – fogalmazott a polgármester, aki megköszönte a katonáknak, hogy évről-évre elkészítik e finom étket, az önkénteseknek pedig azt, hogy segítenek a rendezvény lebonyolításában.

 Majd hozzátette: békességben élhettük meg ezt a néhány napot, ami karácsony szent ünnepét, a két ünnep közötti időszakot és szilvesztert jelenti. – Szerintem ennél fontosabb dolog nincs is. Megélhettük azt, ami a legfontosabb: szeretteinkkel tölthettünk el néhány békés napot. Ezt kívánom 2023 egészére is mindenkinek! Békés, boldog új esztendőt! 

A kép bal alsó ikonjára kattintva további képek érhetőek el!

Rácz István őrnagy, tábori lelkész lelki útravalóval és áldással készült a szerencsehozó lencseosztásra, melynek során 1500 adag ételt kóstolhattak meg a vendégek az egyébként igencsak tavasziasra sikeredett újévi eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában