Frissen Fejérből

2023.01.25. 13:25

Ilyen lesz Feketehegy-Szárazrét új bölcsődéje

Jogerőssé vált a szárazréti bölcsőde építési engedélye: a városrész új intézménye a Bodrogi u 4. szám alatt épülhet meg.

Házi Péter

Látványterv forrása: képviselői közösségi oldal

A jó hírt Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője osztotta meg közösségi oldalán. Az intézmény két csoportszobájában 14-14 kisgyermek fér majd el.  Az épület két szintes lesz, benne a csoportszobákon kívül melegítőkonyha is helyet kap. Akadálymentes mosdókat is kialakítanak,  lesz fedett terasz, füves játszótér is. A két szint hasznos alapterülete  500 négyzetméter lesz.  

Amint Szigli István írta, a bölcsőde megépítése A hit gyülekezetével közös kezdeményezés volt, és a további lebonyolítás is az ö feladatuk. 2021 decemberében nyílt meg a „pótlehetőség” beadni a pályázatot, s  egy precíz pályázattal nyerték el a kormány támogatását 430 millió forint értékben. Ugyancsak köszönet illeti a város önkormányzatát  az egyhangú támogatásért.  

Rövidesen megindulhat tehát a közbeszerzési eljárás a kivitelezésre, s a remények szerint a 2024-ben el is készül a bölcsőde. A képviselő hangsúlyozta, hogy az intézmény  Feketehegy-Szárazrét egészéből fogad majd gyermekeket.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában