Ökumenikus imahét

2023.01.16. 20:30

Így telt az imahét második napja

Január 15-én kezdetét vette Székesfehérváron a 2023-as Ökumenikus imahét, melynek lényege a krisztushívők egységének megerősítése és a Jézus Krisztusba vetett hitük kifejezése.

Déri Brenda

Bencze András, evangélikus lelkész, püspökhelyettes (az idősebb)

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az egy héten át tartó rendezvénysorozatnak a városban található katolikus, evangélikus és református templom, valamint a baptista imaház ad otthont.  Utóbbi volt a hétfő esti eseménynek a helyszíne is, melyet egy gyönyörű kórusénekléssel nyitottak meg. Ezt követte Bencze András püspökhelyettes, evangélikus lelkész felolvasása Máté evangéliumából, majd ismertette a hét és második nap témáját.

Fotós: Fehér Gábor / FMH

–  Az idei évben az imahét témája az, hogy tanuljatok meg jót tenni, a mai napé pedig az igazság érvényesítése – mondta a lelkész.
A 100 éves hagyománnyal rendelkező imahét anyagát az Egyesült Államokban működő Minnesotai Egyházak Tanácsa által kijelölt keresztények választották és dolgozták ki. 
Kedden a gyülekezet Tóth Tamás, katolikus plébánost hallhatja szintén a Baptista Imaházban este hat órai kezdettel.

Fotós: Fehér Gábor / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában