Továbbra is lesznek tornaórák

2023.01.26. 14:30

Felesben fizetik a fűtés költségeit Vértesbogláron

Megszületett az egyezség: a vértesboglári önkormányzat és a Székesfehérvári Tankerület felesben fizeti a tornaterem fűtési költségét.

Borsányi Bea

Bár a művelődési házat bezárták, a tornaórák maradhatnak

Fotó: Archív (PT) / Fejér Megyei Hírlap

Még tavaly októberi ülésén döntött úgy a vértesboglári képviselő-testület, hogy a megnövekedett rezsiárak miatt a téli időszakra bezárja a művelődési házat, a nagyterem fűtési költségeiről pedig egyeztetést kezdeményez a Székesfehérvári Tankerülettel. Tornaterem híján ugyanis ott tartják a helyi általános iskolások testnevelés óráit. Sztányi István, polgármester akkor elmondta, ha a nagytermet nem tudják fűteni, megoldatlanok lesznek a testnevelés órák, mert az iskola épületében nincs hely és lehetőség a mozgásra: a tantermek ilyen szempontból szűkösek, de a keskeny folyosón – főként a radiátorok miatt – is balesetveszélyes futni, ugrálni. 

Az önkormányzat anyagi lehetőségei végesek, ezért fordultak az iskola fenntartójához, a Székesfehérvári Tankerületi Központhoz a kéréssel: fizessék a művelődési ház termének – melyet természetesen jelen helyzetben csak a testnevelés órákra használnának – fűtési költségét. A tankerület ettől első körben elzárkózott, ám végül sikerült abban megállapodni, hogy felesben fizetik a fűtés díját. A döntést a boglári képviselő-testület is támogatta a szerdai ülésén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában