Frissen Fejérből

2023.01.16. 16:42

"Fekete hétfő" a Fejérben közlekedő vonatoknál

Műszaki okra és járműhibára hivatkozva újabb vonatok esetében beszélhetünk ideiglenes menetrendi változásról.

Szanyi-Nagy Judit

Illusztráció!

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap (illusztráció)

Mint egy pár órával korábbi cikkünkben megírtuk, pótlóbuszok hadba állításáról, késésekről, műszaki hibákról és módosított menetrendről is informálta utasait január 16-án, vagyis egy napon belül a vasúttársaság.

Azóta kiderült, a Martonvásárról Budapest-Déli pályaudvarra 12.48-kor indulz Z30-as (4635) vonat műszaki ok miatt ugyancsak kimaradt a menetrendből, s a Déli pályaudvarról Martonvásárra 13.40-kor indult Z30-as (4644) vonat sem közlekedett. 

Ezenfelül 14.38-kor közzétette a MÁV, hogy a Bajáról Székesfehérvárra 13.14-kor elindult Gemenc InterRégió (8395) utasait Sárbogárd és Székesfehérvár között pótlóbusz szállítja járműhiba miatt. Sőt, a délutáni órákban egészen estig pótlóbuszok szállítják a Gemenc InterRégió vonat utasat Székesfehérvár és Sárbogárd között, járműhiba miatt.

Az előzmények ismeretében megkerestük a MÁV kommunikációs osztályát, ahol arról érdeklődtünk, pontosan milyen műszaki okokról, járműhibákról beszélhetünk az érintett vonatok esetében, valamint hogy ezek a meghibásodások csak erre az egy napra vonatkoznak, netán a hét többi napjára is. Cikkünket válaszukkal frissítjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában