Frissen Fejérből

2023.01.09. 18:35

A következő hetekben biztosan nem nyit ki a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszoda

A január 9-én megkezdett felújítási munkálatok és az energiaválság miatt a korábbi tervekkel ellentétben továbbra is zárva marad a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszoda.

Baráth Eszter

Fotó: Zsedrovits Enikő /DH

December közepén a Fabó Éva Sportuszodával kapcsolatban a DVG Zrt. még arról tájékoztatta a lakosságot, hogy várhatóan január elején fogad majd újra vendégeket. Most azonban a fenntartó arról írt közösségi oldalán, hogy az elkövetkezendő hetekben biztosan zárva marad az intézmény.

Az újranyitás halasztásának egyik okaként a DVG Zrt. az energiaárak emelkedését jelölte meg. Ezzel kapcsolatban arról írtak, hogy az önkormányzat korábban 2022. december 31-ig szóló támogatási szerződést írt alá a Sportért Felelős Államtitkársággal, amivel fedezni tudták a többletköltségeket. Tájékoztatásuk szerint jelenleg is folyamatban vannak tárgyalások, arról viszont még nem született döntés, hogy a támogatás januárban is folytatódik-e. „Az eddigi kormányzati kompenzáció ezt a többletköltséget nem fedezi, így ameddig a sportállamtitkárság célzott támogatást nem nyújt az uszoda működtetéséhez addig sajnos – az egyhangú közgyűlési döntés értelmében – nincs anyagi lehetőség az uszoda újranyitására.” – írta a DVG Zrt.

A másik ok, ami miatt nem tud kinyitni az uszoda, az a január 9-én megkezdett garanciális javítás. Ennek keretében elvégzik a földszinti zuhanyzók burkolatjavítását, a földszinti öltözők és teakonyha gipszkartonos munkáit és a medencetéri lefolyók körüli tömítéseket, burkolatok javítását. A DVG Zrt. tájékoztatása szerint a felújítási munkálatok ideje alatt nem lehetséges a zuhanyzók használata, ami azt jelenti, hogy a higiéniai előírásokat nem tudják biztosítani. A munkálatokat várhatóan február 15-ig fejezi be a kivitelező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában