Kitüntették Takács János volt polgármestert

2023.01.20. 21:00

A honvédelem szakrális helyszínéért tette

A magyar kultúra napját 1989 óta minden esztendőben január 22-én ünnepeljük annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban – idén kétszáz éve – ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal a Himnusz kéziratát.

Tihanyi Tamás

Takács János a katonai emlékpark egy korábbi ünnepségén, a pákozd-sukorói csata tiszteletére rendezett megemlékezésen

Fotó: KEMPP

Az esemény tiszteletére pénteken ünnepséget rendeztek a Stefánia Palotában, a fővárosi Honvéd Kulturális Központban, ahol a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely építésében, fejlesztésében és rendezvényeinek támogatásában kifejtett közel két évtizedes munkájáért Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Honvédelemért Kitüntető Cím első fokozatát adományozta Takács Jánosnak, Pákozd korábbi polgármesterének.   

– A nemzet egyik legjelentősebb nemzeti emlékhelyét hoztuk létre, a honvédelem szakrális központját, amely ma már egyértelműen és végérvényesen Pákozdhoz kötődik – mondta a feol.hu-nak a kitüntetés átvételét követően az egykori településvezető. – Az, hogy a katonai emlékpark nemzeti emlékhellyé lett nyilvánítva, rendkívüli büszkeséggel tölt el. Külön öröm számomra, hogy Görög István ügyvezetővel közösen a megvalósítás élére állhattunk annak idején. Mind a 15 millió magyarnak a magáénak kell éreznie mindazt, amit a hely jelképez, és aki a Mészeg-hegyre látogat, töltődjék fel hazaszeretettel!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában