Elismerést kaptak

2022.12.02. 13:00

Tovább zöldült és még virágosabb lett Szár

Idén díjat ugyan nem kaptak a száriak a Virágos Magyarország versenyen, de elismerő szavakat igen, amire méltán büszkék.

Borsányi Bea

A száriak büszkék az elismerő oklevélre

Fotó: Szári Önkormányzat

- Önkormányzatunk az ötödik fasort telepítette a faluban az utcákban lakók részvételével, az Ezüst Évek Nyugdíjasklub pedig folytatta a buszforduló szépítését: a tavalyi versenyen nyert pénzt rózsaligetek kialakításra fordították mindenki nagy örömére – mondta Németh Norbert, polgármester. A profi módon végzett, lelkes virágosítás persze nem véletlen, hiszen a nyugdíjasklub vezetője, Tóvári Ferencné, Ani néni korábban kertészetben dolgozott, így megvan a kellő ismerete és rutinja is. 

A polgármesterrel végig vettük Szár új fasorait is: - Elsőként a Béke utcában ültettünk két éve gömbjuharokat a kivágott, régi tujasor helyére. Tavaly indultunk és nyertünk az ország fásítási programban, amiből idén a fő utcán alakítottunk ki egy platánsort. Ugyancsak platánok kerültek a Tatabánya felé vezető bekötőút mellé, illetve a Marosi György utcába. Utóbibit Marosi-fasorként emlegetjük. A focipálya mellé szederfákat ültettünk, a fő utcán pedig több helyen nyírfaligeteket hoztunk létre. A fásítás jövőre folytatódik. A fő utcán a kocsma előtti részen álló régi, rossz állapotban lévő, ráadásul a légvezetékekbe lógó fákat szeretnék kivágni, ám erre – úgy tervezzük – csak akkor kerül majd sor, amikor már elültettük mellettük az új fákat. 

A Virágos Magyarország versenyen konyhakert kategóriában külön elismerést kapott Grátczer Ferencné Mónika. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában