Csúcson jár a téli segélyezés

2022.12.13. 08:00

Texasi diákok Pákozdon csomagoltak (galéria)

Amerikai diákok érkeztek hétfőn a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjába, ahol a téli segélyek válogatásában segédkeztek.

Tihanyi Tamás

Missziós túrát szerveztek a texasi diákoknak, akik ha már itt jártak, megtették, amit tehettek a rendelkezésre álló idő alatt

Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

A 26 éve Fejér megyében alapított Baptista Szeretetszolgálat egyik tengerentúli partnere a floridai One More Child elnevezésű segélyszervezet. Ők szervezték azt az utazást, amelynek során egy 177 éves texasi felsőoktatási intézményből, az University of Mary Harden-Baylor egyetemről tizenegy diák és őket kísérve két baptista lelkész érkezett Magyarországra, hogy bekapcsolódjanak a magyar humanitárius szervezet téli segélyezési feladatainak ellátásába. Hétfőn a két és fél éve felavatott pákozdi logisztikai központban dolgoztak, ruhákat és ajándékokat válogattak: részben az ország legnagyobb adventi adománygyűjtő programjához, a Cipősdoboz Akcióhoz kapcsolódóan, másrészt pedig olyan téli holmit készítettek elő, amelyek rövidesen Kárpátaljára kerülnek, ahol a háború miatt bizonytalan helyzetben várják a keményre forduló telet.  

 

A Cipősdoboz Akció gyűjtőpontjai – idén országszerte összesen 386 helyen – december 18-ig várják az adományokat. A gyűjtőpontok közül hét székesfehérvári, de hat napig még le lehet adni az ajándékokat egyebek mellett Csákváron, Nagyvenyimen, Mezőfalván, Balinkán, Kisapostagon, Agárdon, Sárosdon és Dunaújvárosban is. (A pontos címek az akció honlapján megtalálhatóak.)   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában