Titkos karácsony

2022.12.03. 12:00

Öröm és meglepetés, de sosem tudható, ki a feladó

Idén harmadik alkalommal szerveznek titkos karácsonyt Kajászón, amire immár „profi” módon lehet jelentkezni. Egészen pontosan még négy napig.

Borsányi Bea

- Annak idején egy országosan meghirdetett karácsonyi ajándékozásból vettük az ötletet, nyilván azzal a módosítással, hogy mi csak a falura korlátoztuk az akciót, melynek lényege, hogy a jelentkezők nevét összesorsoljuk, aztán mindenkihez eljuttatjuk, kinek kell ajándékot küldenie. Nem kell nagy összegre gondolni, 2-3 ezer forint értékben szoktunk ajándékozni – mesélte az egyik szervező, Sallai Zita, aki Nagy Enikővel juttatja el a leadott, névre szóló csomagokat a címzetteknek még karácsony előtt. 

A játék lényege, hogy örömet és meglepetést okozzanak egymásnak a falusiak, akik – és ezért titkos a karácsony – sosem tudják meg, kitől kapták az ajándékot. Sallai Zita azt is elárulta, Kajászó kis település, így nagyjából mindenki ismeri a másikat a faluban. Ettől függetlenül jellemzően általános kedvességeket, pl. csokit, díszpárnát, illatgyertyát, bögrét, stb. küldenek ajándékba a játékban résztvevők. Az öröm azonban sosem marad el! 

Az elmúlt két évben mintegy húsz „titkos Jézuska” akadt. Idén már közel járnak ehhez a számhoz, de december 6-ig még várják a jelentkezőket. A linket, ahol jelezhetik részvételi szándékukat, megtalálják Kajászó Község Önkormányzatának közösségi oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában