Nő az arc mögött

2022.12.13. 07:00

Önbizalomnövelés fotókon keresztül - bárki mondhat véleményt

Huszonnégy fotóról, pontosabban a rajtuk szereplő nőkről mondhat véleményt a következő egy hónapban az, aki megnézi a székesfehérvári Pátria Kávézóban a Nő az arc mögött elnevezéssel készült képeket. Véleményükkel visszajelzést adhatnak egy érdekes projekt résztvevőinek.

Borsányi Bea

Balról jobbra: Berdó-Kovács Erika, Antóny Kornélia és ketten a projekt résztvevői közül a kiállítás megnyitóján

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az Egyesület a Fehérvári Nőkért és a NewDoor közös felhívása kizárólag székesfehérvári nők között hirdetett pályázatot még októberben. A pályázatban 24 nő került kiválasztásra, akik részt vehettek egy ingyenes fotózáson, illetve egy két alkalomból álló gondolatébresztő beszélgetésen. Az egyesület vezetőjének, Berdó-Kovács Erikának régi álma egy olyan – nevezzük projektnek – a megvalósítása, amelyből a nők pozitív visszajelzéseket kaphatnak saját magukról, ezzel erősítve magukat, önbizalmukat. Ehhez az ötletéhez lelt partnerre Antóny Kornéliában, aki hosszú évek óta szervezetfejlesztéssel foglalkozik és ugyan elsősorban üzleti partnerei vannak, de abban is jól látszik a különbség férfiak és nők között. Ezért benne is felvetődött a kérdés: vajon miért elégedetlenebbek a nők önmagukkal és miért nem látják a saját értékeiket úgy, mint a férfiak? Arra a következtetésre jutott: a nők önbecsülése alacsonyabb. 

Az önbecsülés növelése tehát a célja ennek a fotózás-projektnek, amelyben akár Önök is részt vehetnek, ha megnézik a képeket és veszik a fáradtságot, hogy az oda előre bekészített – mondjuk így – vélemény kártyán bekarikázzák azokat a tulajdonságokat, amelyekről úgy gondolják a kép alapján, ráillenek az adott hölgyre. A hónap elteltével a kapott visszajelzéseket összesítik és eljuttatják a fotózott nőknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában