Önkormányzati segítség

2022.12.28. 20:00

Nemes gesztus Alap polgármesterétől, hogy a lakosok ne legyenek nyakig vizesek (Frissítve!)

Nem túlzás azt állítani, hogy nagy esőben legfeljebb gumicsizmában lehetne közlekedni az alapi művelődési háznál lévő buszmegállónál. Az önkormányzat tud a problémáról és utána is járt, ám elmondásuk szerint a Magyar Közút nem tervezi a helyreállítást 2023-ban. Így a polgármester vette kezébe az ügyet.

Kecskés Zoltán

Illusztrációs fotó.

Fotó: Szabó Imre/DM

Szalai János Milán, Alap faluvezetője közösségi oldalán számolt be az esetről, ahol a helyiek nagy örömére ígéretet is megfogalmazott a helyzet orvoslására.

– A művelődési háznál lévő buszmegálló előtt rendszerint megáll az esővíz egy-egy kiadósabb csapadék után. Feltehetően egy kivitelezési hiba miatt vápa képződött a fellépő sziget előtt, amelyből a víz nem tud elfolyni. Az úttest a Magyar Közút Nonprofit Zrt. állományába tartozik, így a javításáért is ők felelősek. Megkeresésemre azt a választ kaptam, hogy a helyreállítás gépláncos javításhoz köthető, de jelen információk szerint a 2023-as évben a társaságnak nincs lehetősége nagygépes munkavégzésre – írja bejegyzése elején a polgármester, aki egy megoldással is előállt. 

– A probléma szembetűnő, mint az is, hogy a megoldás nem tűrhet sokáig halasztást, ezért a jövő évi költségvetésből megpróbálunk erre forrást elkülöníteni. Megkérjük a szükséges "közútkezelői hozzájárulást" és igyekszünk a bajt orvosolni. Addig is a megértésüket és a türelmüket kérem! – tette hozzá Szalai János Milán.

A lakosok üdvözölték a bejelentést, hogy a faluvezető közbenjárt az ügyben és egyetértettek vele abban, hogy mielőbbi megoldásra van szükség. Egyikük félig viccesen hozzátette – aminek a fele sem tréfa –, hogy nagyon szépen köszöni az itt élők nevében, hogy a polgármester segít abban, hogy ne legyenek nyakig vizesek. Másikuk elmondta, hogy az úttest lejt a megálló felé, így nagyon mélyen áll a víz  az ominózus helyen esőzéskor. Ennek okán egyenesen használhatatlan ilyen körülmények között a megálló. – Mi, utasok messzebb állunk, és amikor jön a busz és szép lassan odaáll, akkor tudunk felszállni. A buszsofőrök szerencsére már tudják, hogy nagyon lassan szabad megközelíteni a padkát, hogy ne legyünk vizesek.

Frissítés!

Időközben egy újabb lakótól kaptunk levelet az ominózus hellyel kapcsolatban. Az Alapon élő középkorú asszony szintén megerősítette, hogy sajnos már évek óta fennálló probmlémáról van szó, aminek már többször is hangot adott a különböző közösségi felületeken, így őt is kellemes meglepetésként érte, hogy a probléma hamarosan megoldódhat. Annyit azért hozzátett, hogy a dolgozó, adófizető emberek megérdemlik, hogy szárazon jussanak el a munkahelyükre. 

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában