Frissen Fejérből

2022.12.08. 12:17

"Magánakcióra" buzdít a kántor, aki ruhagyűjtést szervezett egy szabadbattyáni hölgynek

Él a megyeszékhelyhez közeli Szabadbattyánban egy hölgy, aki enyhe szellemi fogyatékos és gondnokság alatt áll. Noha van egy kevéske jövedelme, de azt egy pár új cipő vagy kabát megvásárlása elvinné.

Szanyi-Nagy Judit

Jótékonyságból sosem elég: ruhákat is sokszor, sok helyen gyűjtenek (képünk illusztráció!)

Forrás: Nagy Balázs / Új Néplap

Neki szervezett ruhagyűjtést a helyi római katolikus egyházközség kántora, Katalin, aki az egyházközségen keresztül, valamint a közeli szomszédság és édesanyja révén ismeri a hölgyet. Nem kért sokat, kifejezetten a téli ruhákra fókuszált, amikor felhívást intézett a segíteni kész emberek felé a közösségi médiában. 

– Saját magam gondoltam ki, hogy célirányosan neki szeretnék segíteni. Hiszen sokaknál lehetnek ilyen ruhák, feleslegesen, amit ő használni tudna egész télen. Ő egyedül nem megy el sehová kérni, sőt, még azért sem menne, amit neki adnak. Ezért szeretném én koordinálni ezt – írta meg lapunknak a kántor. Hozzátette, segítséget a Hírlapon keresztül már nem kér a gyűjtésben, mert a bejegyzés annyi embert megmozgatott, hogy a felajánlások bőven elegendők erre a télre. Sőt, ami megmarad – téli kabát, cipő, meleg pulóver, póló –, azt továbbadja a rászorulóknak.

– Ezt igazából egy magánakciónak szántam, a nagyobb nyilvánosság bevonása nélkül. Jó lenne, ha mások is elindítanának hasonló kezdeményezéseket, mert akkor sok adomány célirányosan jutna a rászorulókhoz – vonta le a tanulságot Katalin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában