Még nagyobb mézeskalács falu

2022.12.13. 07:30

Kétszáz tojás fogyott a süteményhez és a hóhoz (videó, galéria)

Immár négy éve, hogy elkészült az első mézeskalács hegyifalu a csákvári Csuta cukrászdában. Azóta minden évben egyre nagyobb és részletgazdagabb lesz az egyébként szinte minden elemében ehető látványosság. Idén ráadásul új helyen áll.

Borsányi Bea

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Ha minden jól megy, jövő év elején kereskedelmi szempontból is megnyithat a cukrászda új szárnya, amiben az idei mézeskalács falu is helyet kapott. A tágasabb hely nagyobb asztal elhelyezését tette lehetővé, amire több házat és gazdagabb részleteket magában foglaló falu épülhetett, aminek közepén már patak is húzódik. A mostani alkotás egy ember egy heti munkájával készült el, az építményekbe belekerült nagyjából 200 tojás – sárgájának nagy része a mézeskalács tésztájába, a fehérje pedig a havat alkotó habba ment – 30 kilogramm liszt, 10 kilogramm méz és nagyjából 20 kilogramm cukor. Na és persze a fűszerek, hiszen jellegzetes mézeskalács illat nem maradhat el! 

A tavalyi terveket egyelőre még nem sikerült megvalósítani, így nem készült el a dupla, váltóval működtethető kisvasút és még a gyerekek számára sem vált interaktívvá a mézeskalács falu, de az elképzelések megvalósítását nem adták fel. Az alkotás ezúttal a szokásos módon nem január 6-ig, hanem tovább marad kiállítva, ugyanis a cukrászda január 8-ig zárva tart az ünnepeket követően. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában