„Ott ragyog a csillagokban”

2022.12.19. 13:03

Jótékonysági tangóharmonika-koncert Sárszentmihályon

Különleges zenei élményben, lelki feltöltődésben és karácsonyi ráhangolódásban volt része azoknak, akik vasárnap délután ellátogattak a sárszentmihályi katolikus templomban megrendezett jótékonysági koncertre, a település adventi koszorúján a negyedik gyertya meggyújtására – tájékoztatta lapunkat Zelenák Tibor.

V. Varga József

Krutzler Gergő és Óber Andrea polgármester

Forrás: Süle Zsuzsanna

Elsőként Mayer László katolikus helyettes-esperes, plébános köszöntötte a megjelenteket, majd Gulyás Imre, az idei év sárszentmihályi díszpolgára gyújtotta meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját. Rövid beszédében kiemelte: különösen szép feladat ez számára, hiszen a negyedik gyertya köztudottan a szeretet jelképe. Azé a szereteté, amelynek a lángja sosem hunyhat ki. Ahogy Aranyosi Ervin szép versében mondja: „Negyedik is lángra lobban, / kiviláglik tiszta fénye. / Ott ragyog a csillagokban, / s éled az ember reménye.” 

 

Krutzler Gergő tangóharmonika-művész
Forrás: Süle Zsuzsanna

Aztán a muzsikáé lett a főszerep. Krutzler Gergő sárszentmihályi tangóharmonika-művész első önálló koncertjének repertoárjában természetesen csakis karácsonyi dalok szerepeltek. Olyan klasszikusok is elhangzottak, mint a Mennyből az angyal, amely minden szempontból jól csengett egy sárszentmihályi koncerten, hiszen szerzője nagy valószínűséggel az a 18. században élt Heves megyei, boconádi plébános, akit Szentmihályi Mihálynak hívtak. De az angolszász dalok, mint a Hallelujah, a Jingle Bells vagy a Let it Snow is legalább akkora sikert arattak, mint a magyar feldolgozások: például Csondor Kata: Add tovább, a Neoton Família: Ha elmúlik karácsony vagy Halász Judit: Karácsony ünnepén című dala.

A negyedik gyertyát Gulyás Imre, a település díszpolgára gyújtotta meg
Forrás: Süle Zsuzsanna

A jótékonysági koncert szervezője, Sárszentmihály önkormányzata mindenkinek köszönetét fejezi ki a helyszínen, illetve a Sárszentmihály Közalapítvány bankszámlaszámára korábban is már gyűjtött adományokért, melyet a sárszentmihályi és sárpentelei rászorulók karácsonyi szociális támogatására fordítanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában