Hatvan őszinte mosoly a jutalom

2022.12.13. 17:59

Idén is célba értek a szalagos cipősdobozok (galéria)

Nyolcadik alkalommal szervezett cipősdoboz akciót a Móri Járási Hivatal. Ahogy az ezt megelőző években, úgy most sem hivatalként szereztek boldog pillanatokat a gyermekeknek, hanem mint 45 lelkes magánember, akik egy helyen dolgoznak.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Lázas készülődés előzte meg az ajándék cipősdoboz ajándékosztást Móron. A Móri Járási Hivatal valamennyi dolgozója készített egy-egy ajándékcsomagot, hogy hatvan gyermeknek több, tartalmasabb és szebb legyen a karácsony. Idén sem mondott nemet senki a dolgozók közül, így nem kevesebb, mint 45 ajándék gyűlt össze a hivatal házasságkötő termében felállított karácsonyfa alatt. Ám a Csákvári Ilona által vezetett csapat 60 gyermek nevét kérte a Móri Járásba tartozó önkormányzatoktól. A hiányzó 15 csomag sorsa könnyen eldőlt, ugyanis a Vöröskereszt helyi szervezete is segített és Törő Gábor országgyűlési képviselő is összeállított öt ajándékot. 

Kedden kora délután aztán megjelent a móri házasságkötő teremben a megye vezetőinek egy része, a járáshoz tartozó polgármesterek többsége, a hivatal lelkes dolgozói és persze maguk a gyerekek is. Egy dalos, a színpadon előadott karácsonyi műsort követően megkezdődött az ajándékcsomagok átadása. 

A hivatal vezetője, Csákvári Ilona azt mondta: -Számunkra ez a nap nagyon sokat jelent. Nagy izgalommal készülünk minden évben. A két coviddal nehezített esztendőben nem tudtuk átadni személyesen a csomagokat, csak az iskolákba juttattuk el. Sokkal jobb így, egy ünnepség keretében átadni az ajándékokat, mert az a csillogás és ragyogás, amit látunk a gyerekek szemében, bennünket is feltölt, és arra ösztönöz, hogy ezt igenis minden évben meg kell tartani. 

 

Az első ajándékokat Fejér megye főispánja, Simon László adta át, de átnyújtott pár színes szalaggal összekötött dobozt Tanárki Gábor is. A Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatóját a járáshoz tartozó polgármesterek követték, hogy mindenki átadja a saját településéről érkező gyerekeknek a hivatal dolgozói által elkészített meglepetéseket. 

Az eseményt igazi gyerekzsúr zárta, ahol az igényeknek megfelelően sokkal több volt a sütemény, mint a szendvics. A boldog ajándékozottak megköszönték a csomagokat és a vendéglátást, majd hazatértek kísérőikkel. Csákvári Ilona pedig megköszönte az addigra már elcsendesedett teremben a munkatársak egész éves, kitartó munkáját és persze az ajándékozásban való részvételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában