Jubileumi évet zártak

2022.12.03. 07:09

Húszéves a Válasz - Független Civilek Fehérvárért Egyesület

Juhász László önkormányzati képviselőt, az egyesület elnökét kérdeztük a pénteken este tartott évzáró rendezvényükről.

Hajdú Marianna

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Juhász talán arra a legbüszkébb, hogy az elmúlt 20 évben is sikerült megőrizniük az önálló és független arculatot. Mint mondta, sehová sem olvadtak be, nem vesztek el, hanem teljesen különállóan léteznek, immár 20 éve.

– A legfőbb teher természetesen az, hogy a következő években is ezt a függetlenséget megőrizzük, arculatunkat megtartsuk. A politikai pártoktól távolabb, nem összefonódva egyikkel sem – mondta.

Ahogy a képviselő megjegyezte, ez nem azt jelenti, hogy egyforma távolságra, hanem – azért az értékrendjükből következik – hogyha a magyar politikai palettát kettéosztjuk, akkor ezt az önállóságukat meg szeretnék tartani, de a nemzeti oldalon intézve az ügyeiket.

– Konkrét ügyek mellett bárkivel együttműködünk egy cél érdekében, de nem a párt logók mentén. A jövőben is szeretnénk a politikai pályán úgy mozogni, hogy a döntésekbe is bele tudjunk szólni, és ott legyünk a közgyűlésben, úgy a városiban, mint a megyeiben. Tele vagyunk tervekkel és ötletekkel, ami mellett ki akarunk folyamatosan állni.

Mivel az egyesület arculata a nemzeti vonal, így kapva kaptak a lehetőségen, hogy este a Barátság moziban megnézzék a Béke a nemzetek felett című dokumentum játékfilmet, mint felvezetőt. Majd az elmúlt húsz évet ugyan nem, de az elmúlt egy évet áttekintve és a jövő terveit megbeszélve, a húszéves jubileumi évet záró est természetesen nem múlhatott el mulatság nélkül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában