Frissen Fejérből

2022.12.02. 15:41

Hivatalosan is megnyílt a sárosdi bölcsőde (képgaléria)

A kisgyermekek már néhány héttel ezelőtt birtokba vehették az újonnan felépült sárosdi bölcsődét, melynek hivatalos átadóját péntek délelőtt tartották. A polgármester az elmúlt időszak fejlesztései kapcsán úgy fogalmazott: Sárosd elégedett.

Héjj Vivien

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Tizennégy kisgyermek, köztük egy öt hónapos csecsemő vette birtokba november elején Sárosd új bölcsődéjét. Mint azt Dunkl Gergely polgármester beszédében elmondta, a mintegy 3300 lakosú településen nagy igény mutatkozott az új intézmény létrehozására.

– Összesen 316,5 millió forintból valósult meg ez a beruházás, ezen felül további önerőt kellett biztosítani az eszközök beszerzésére. A Fejér Megyei Önkormányzattól erre 8,5 millió forint visszatérítendő támogatást kaptunk, az önkormányzat ezt további 6 millió forinttal egészítette ki. Az elmúlt időszakban ez az első teljesen új intézményünk, bölcsőde eddig nem volt a településen. Nagyon vártuk már. – mondta a 2 csoportszobás 24 férőhelyes, saját főzőkonyhával rendelkező bölcsődéről Dunkl Gergely.

– A fejlesztésünk azért is komplex, mert a Magyar Falu Programnak köszönhetően az épülettel szemben egy új kerékpárutat is üdvözölhetünk, továbbá a megfelelő járda és parkolók kialakítására is nagy figyelmet fordítottunk. Azt gondolom, elégedettek lehetünk itt, Sárosdon. – tette hozzá a polgármester, aki egyúttal köszönetet mondott a projektben résztvevő személyeknek, vállalatoknak.

Varga Gábor országgyűlési képviselő beszédében arról szólt, a múltból a jövőbe vezető út fontos állomásához érkezett Sárosd.

– Ez a beruházás a jövőről, az eljövendő nemzedékek biztonságáról, fejlődéséről szól. Úgy gondolom, a mai világban fejlesztések nélkül egyetlen település versenyképessége sem garantálható. Sárosd ebből a szempontból az elmúlt években kiállta a próbát, hiszen nemrég adtuk át az orvosi rendelőt, a Sárosd-Sárkeresztúr közötti utat, és immár az új bölcsőde létrejöttét ünnepelhetjük. Talán még soha nem volt ennyire fontos, hogy megmutassuk, a sárosdi szülők helyben is megtalálhatják gyermekeik számára a legoptimálisabb feltételeket. – fogalmazott Varga Gábor.

A beruházás létrejötte kapcsán örömét fejezte ki Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Dancs Norbert, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának hivatalvezetője. Az új épületet Mészáros János esperes áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában