Eltelve örömmel

2022.12.01. 12:30

Adományozás és érzékenyítés – Szent Imrés diákok jártak a Kríziskezelő Központban (videó)

A Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda a tanulók és családjaik körében hirdetett jótékonysági kezdeményezést a közelgő karácsonyi ünnep alkalmából, a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ javára. Az összegyűjtött adományokat a diákok maroknyi csoportja csütörtök délelőtt adta át Zsabka Attilának, a Kríziskezelő Központ intézményvezetőjének.

Kecskés Zoltán

Az átvételkor szeretettel a szívükben pakolták ki az adományaikat a Szent Imrés diákok.

Fotó: Fehér Gábor

Mint ismert, a Kríziskezelő Központ idén április 1-jén ünnepelte 30 éves fennállását, azaz több mint három évtizede végzik lelkiismeretesen a munkájukat az itt dolgozók. A szervezet többek között utcai szociális szolgálatot, nappali melegedőt, éjjeli menedékhelyet és átmeneti szállást is nyújt a segítségre szorulóknak. 

Fotós: Fehér Gábor

A hála és köszönet szavait tolmácsolta Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ intézményvezetője az adományok átvételekor. Elmondta, hogy az ünnep közeledtével sokan vállalnak szolidaritást a hajléktalanokkal és a Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda hagyományszerűen, évről évre kiveszi a részét az ilyen fajta adakozásból. 

– Az adomány tartós élelmiszereket, konzerveket, félkész ételeket tartalmaz, amelyeket főként a karácsonyi csomagba szánunk, de ételpótlásként, egy-egy vacsora kiegészítéseként is jól jön. Nagyon szépen köszönjük az intézmény tanárainak, tanulóinak és családjaiknak a csomagokat, amellyel szebbé teszik a karácsonyt a kríziskezelő ellátottjai számára – emelte ki Zsabka Attila. 

Szabó Márk, hetedik osztályos tanuló a sajtó munkatársainak gyűrűjében elmondta, hogy iskolatársaival együtt szívén viseli a hajléktalanok sorsát, így a diákok, szüleik és a tantestület egy emberként álltak a kezdeményezés mellé. Hozzátette, főként konzerveket gyűjtöttek, hiszen amellett hogy tartósak, bírják a hideg-meleg körülményeket, könnyen előkészíthetőek is a rászorulóknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában