Középpontban a gyakorlati műszaki képzés

2022.11.30. 20:00

Újabb, 25 ezer dolláros támogatást kapott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara (képgaléria, videók)

Az Arconic Alapítvány 2022. évi támogatásának átadására került sor szerdán az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A 25 ezer dolláros - mintegy 10 millió forintos - támogatásból a gyakorlatorientált képzés alapjául szolgáló ipari laborjait fejlesztheti tovább az egyetem.

Kecskés Zoltán

A képen: Gulácsi László, az Óbudai Egyetem tudományos rektorhelyettese, Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja és Balázs Gábor az Arconic ügyvezető igazgatója.

Fotó: Nagy Norbert

A csekkátadó ünnepségen elsőként Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere felidézte, hogy az Arconic fontos stratégiai partnere nemcsak az egyetemnek, de a városnak is, hiszen nem csak munkát ad az itt élőknek és adófizetőként hozzájárul Fehérvár fejlődéséhez, de alapítványán keresztül a jövőbe is fektet. 

– Nagy hálával tartozunk a vállalatnak, aki nem elégszik meg pusztán azzal, hogy csak befizeti az adót és több száz családnak biztosít hónapról hónapra megélhetést. Hanem az élet különböző területein, legyen szó az egészségügyről, kultúráról, sportról, vagy ahogy a mai példa is jól mutatja, a felsőoktatásról, hozzájárul ahhoz, hogy az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karáról minél több és minél jobban képzett fiatal kerüljön majd ki a munka világába – lehetőség szerint – Székesfehérvárra – mondta Mészáros Attila.

Köszöntötte az ünnepség résztvevőit Gulácsi László, az Óbudai Egyetem tudományos rektorhelyettese is, aki kiemelte, hogy az Arconic az egyetem egyik legfontosabb ipari partnere, és az első duális partnerek egyike volt. Hozzátette, hogy az ipar 4.0 területén ez a támogatás – akárcsak a korábbiak – hihetetlenül fontosak voltak, és hozzájárultak ahhoz, hogy az Alba Regia Műszaki Kar az egyetem egyik legdinamikusabban fejlődő karává váljon. Ezt támasztja alá az a siker is, miszerint mára nemcsak hazai léptékben, de régiós megmérettetésben is az egyik legjelentősebb műszaki felsőoktatási intézmény lett az Óbudai Egyetem.

 

Balázs Gábor  ügyvezető igazgató kiemelte, hogy az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. és az Arconic Alapítvány alapvető feladatai, céljai közé tartozik a társadalmi felelősségvállalás, a hangsúly pedig a fenntarthatóság, a digitalizáció és az oktatás támogatásán van. Mint mondta, a világ az elmúlt években megváltozott a korábbi, 10-20 évvel ezelőtti gyakorlathoz képest,  és mára a vállalatok már az első pillanattól kezdve teljes értékű munkavállalókat szeretnének a soraikban tudni. Ehhez azonban elengedhetetlen az olyan a gyakorlatorientált duális képzés kialakítása és támogatása, mint ami az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán folyik.  

A szakmai részről Széll Károly adjunktus, az ipari robotika szakmérnök képzés felelőse adott tájékoztatást az eddig megvalósult fejlesztésekről. Hangsúlyozta, hogy a befektetéseknek köszönhetően, a leendő mérnökök valós ipari környezetben sajátíthatják el a szakma minden csínját-bínját. 

A köszöntőket követően, a támogatást jelképesen Balázs Gábor ügyvezető nyújtotta át Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja részére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában