Frissen Fejérből

2022.11.18. 11:16

Térségi mesemondó verseny Soponyán

A soponyai Zichy János Általános Iskola tizennegyedik alkalommal szervezte meg és adott otthont a térségi mesemondó versenynek. Az alsó tagozatos diákok közül a táci Horváth Zsóka, a kálozi Szajkó Luca és a soponyai Várkonyi Nimród bizonyult a legjobb mesemondónak.

V. Varga József

Mesemondó fruskák és legénykék, valamint a zsűri

Forrás: Az iskola

„A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni, és meg akarja hódítani, és ebben segít többek között a mese is” – vallotta Csukás István költő, író.

– Immár 14. alkalommal szervezte meg és adott otthont a Zichy János Általános Iskola annak a nagy mesemondó versenynek, ahol 19 környékbeli és helyi alsó tagozatos tanuló kalauzolta el a hallgatókat a magyar népmesék csodálatos világába – számolt be a vetélkedésről lapunknak Hollósi Lászlóné Anikó, a soponyai oktatási intézmény igazgatója.

A résztvevőket zeneszó köszöntötte, majd a népmesék szépségéről hallhattak néhány gondolatot a jelenlévők Sárközi Kinga 5. osztályos tanulótól. A zsűri teendőit Szücs Norbert polgármester, Szecsődi Józsefné, az iskola nyugdíjas igazgatója, Bognár Miklósné címzetes óvodavezető, Csányi Tiborné magyartanár, Boka Zsuzsanna megbízott óvodavezető, Balogh Istvánné, az Őszi Napsugár Nyugdíjasklub volt és Balogh Józsefné, a klub jelenlegi vezetője látta el.

A nemes megmérettetésen a következő eredmények születtek, 1–2. osztály: 1. Horváth Zsóka (Tác). 2. Virág Zétény (Soponya). 3. Pőcze Réka (Soponya). Különdíj: Mészáros Noel (Káloz) és Szalai Szelina (Sárkeresztúr). 3–4. osztály: 1. Várkonyi Nimród (Soponya) és Szajkó Luca (Káloz). 2. Bencze Benedek (Soponya). 3. Köő Eliza (Tác). Különdíj: Buruian Amanda (Káloz) és Sisa Jázmin (Tác).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában