Advent

2022.11.23. 13:02

Szociális intézményekbe is eljut a fehérvári gyerekek ünnepi műsora

A hagyományos ünnepi műsorok helyett ezúttal új köntösbe bújnak a történelmi Víziváros – ma 3., 4. és 11. számú választókörzetek – adventi programjai. A választókerületek óvodás és iskolás diákjai meglepetéssel készülnek – nem csak a vízivárosiaknak.

Héjj Vivien

Pisch Norbert, a LISZI vezetője, Horváth Miklósné és Deák Lajosné önkormányzati képviselők az idei, rendhagyó adventi programokról számoltak be

Fotó: Héjj Vivien / FMH

A már hagyományosnak számító Vízivárosi Advent programsorozat idén új formában segíti az ünnepre hangolódást. A részletekről sajtótájékoztató keretében számoltak be a programban résztvevő városrészek önkormányzati képviselői.
– Az idei évben – hasonlóan 2020-hoz – a világban dúló körülmények miatt az adventi szombatokat sajnos nem tudjuk ünnepléssel zárni. Mindezek ellenére meglepetéssel készülünk, és reméljük, ezzel is át tudjuk adni azt a szeretetet, egymásra figyelést és a karácsonyra való készülődésnek azt az ünnepi hangulatát, amit az advent jelent. Az advent időszakában utolsó hetében – december 12-től – a közösségi oldalon, a LISZI-Víziváros felületén lesz elérhető az a meglepetés, amit a szombati műsorok helyett szeretnénk átnyújtani minden érdeklődőnek. – beszélt az idei év rendhagyó programjáról Horváth Miklósné önkormányzati képviselő.
– Az advent mindig különleges része az életünknek, számot vetünk, rendet teszünk nemcsak a lakásunkban, hanem a lelkünkben is. Próbáljunk meg ebben az időszakban minél több jót, jó cselekedetet összegyűjteni és közkinccsé tenni. – tette hozzá.
A 11. választókörzet óvodás és iskolás diákjai az idősek otthonában és szociális intézményekben élők adventi készülődését igyekeznek szebbé tenni.
– Az advent a szeretet, az elcsendesülés, az egymásra figyelés időszaka – vette át a szót Deák Lajosné önkormányzati képviselő. – A világ mai helyzete teljes mértékben felborította a rendet, a gyerekek azonban idén is, ahogy minden évben, szeretettel készültek az adventi időszakra, előre betanulták az adventi műsorokat, programokat. Az óvodai és iskolai intézményvezetőkkel közösen kitaláltuk, hogy a gyerekek műsoraival ellátogatunk azokba a szociális intézményekbe, ahol még szenteste, karácsonykor sem mennek haza a gyerekek, az idősek, és egy kicsit örömtelibbé tesszük nekik az adventi készülődést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában