Hagyomány

2022.11.11. 17:39

Száz liba egy sorba, mennek a nagy tóra: Márton-napi felvonulás Iszkaszentgyörgyön (videó)

Iszkaszentgyörgyön is évek óta hagyomány a Márton-napi lámpás felvonulás, amelyet a nagycsoportosok műsora zár a termelői piac előtti kis téren.

Borsányi Bea

Indulásra várnak az ovisok az udvaron

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Száz liba egy sorba, mennek a nagy tóra, énekelték – legalábbis a hosszú menet elején – az óvónők és a gyerekek. A szokásos Márton-napi felvonulás az óvoda elől indult, ahol az óvónők éneke nyitotta meg az eseményt, majd a Szabadság utcán végig haladva érkezett meg a menet az IKSZT épületéhez, ahol műsort is adtak a legnagyobbak, illetve – hogy az egész rendezvényt keretbe fogják - az óvónők is. Az Iszkaszentgyörgyi Vackor óvoda négy csoportjába száz gyerek jár, közülük a betegeket leszámítva mindenki, nagyjából 85 kicsi volt ott a péntek délutáni felvonuláson. Polyák-Ruff Mónika, intézményvezető indulás előtt elmondta, minden csoportban a gyerekek életkorának megfelelően készültek a Márton-napra, és természetesen elkészültek a lámpások is, amelyek csoportonként elérők voltak. A menethez az iskolások közül is többen csatlakoztak, főként az alsósok közül. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában