Különleges díszítés

2022.11.28. 11:27

Mesés Mikulásház Szabadbattyánban

A múlt évben nagy népszerűségnek örvendett a Mikulás postaládája kezdeményezés Szabadbattyánban. A piros ruhás, nagyszakállú mester számtalan, rajzot, kérést kapott. Most megszületett a folytatása!

V. Varga József

Mikulásház ünnepi díszben

Fotó: Művelődési Ház

A sikeren felbuzdulva és tovább fejlesztve az elképzelést, Márkusné Motkó Anett, a művelődési ház igazgatója azzal az ötlettel állt elő, hogy az ünnepek közeledtével különleges díszítést kapjon a faluközpontban a takarékszövetkezet régi épülete, és jelesül Mikulásházként funkcionáljon. 

Meghirdették, hogy várják a segítő kezeket a díszek és a dekorációk elkészítéséhez. A felhívásra jelentkezett önkéntes segítők hada, számos jószolgálati manóként, egy álló napon át dolgozott, hogy a nagyközségben élő kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt örömet okozzanak. Így a hófehér szakállú a falu közössége által elkészített káprázatos helyszínen várja a leveleket, a rajzokat a postaládájába, és ígéri, hogy megérkezik a Csíkvár téri rendezvénysátorba december 4-én, vasárnap 15 óra után a második adventi gyertyagyújtás alkalmán.

Ugyancsak ünnepi díszbe öltözött Szabadbattyán több pontja is, szintén az önkéntes segítők szolgálata által. A Csíkvár téren fotópontot állítottak fel, a Mikulás szánját rénszarvasok húzzák, a díszes járműbe bele is ülhetnek az arra járók. A katolikus templom előtt áll a Jézus születését bemutató élethű betlehem. A polgármesteri hivatalnál található korlátok virágosládái szintúgy adventi díszekbe öltöztek, mint ahogy a faluház és a művelődési ház ünnepi köntösét is sokan megcsodálhatják.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában