Mindenszentek

2022.11.02. 07:00

Mécsesek lángja mellett emlékeztek a szívek Fehérváron

A novemberre beköszöntött, csípős hidegben nagyon sokan keltek útra, szívükben emlékekkel, kezükben virággal, hogy elhunyt szeretteikre emlékezzenek. Vibráló mécsesek lángja ragyogta át a szürkeséget.

Horváth-Buthy Lilla

"Amikor szeretteinkre emlékezünk, meséljünk róluk gyermekeinknek, mondjunk történeteket, vegyük elő a fényképeket és emléküket felidézve gondoljunk rájuk."

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Évről évre a Béla úti temetőben tartják mindenszentek napján az ökumenikus megemlékezést, így volt ez idén is, a lélekharang megkonduló hangjánál. A történelmi egyházak képviselői imádságot mondtak, és a polgármester is megemlékezett az elhunytakról. A köztemető ravatalozójánál Kovács Dániel baptista lelkész, Czető Kata evangélikus lelkész, Berze János református lelkész és Tornyai Gábor római katolikus plébános mondott imát az elhunytakért. A megemlékezésen a Vox Mirabilis Kamarakórus énekelt - olvasható a város honlapján. Vigasztaló szó a gyászban és emlékezésben címmel énekek hangzottak el.

Cser- Palkovics András beszédében elmondta: "Amikor szeretteinkre emlékezünk, meséljünk róluk gyermekeinknek, mondjunk történeteket, vegyük elő a fényképeket és emléküket felidézve gondoljunk rájuk. Talán ilyenkor még inkább érezzük, hogy mekkora kincs az egészség, mekkora dolog az élet és milyen fantasztikus, hogy minden nehézség ellenére együtt lehetünk emberként, egymással törődve és egymást szeretve.” 

Püspöki szentmise mindenszentek estéjén

Mindenszentek napján Spányi Antal megyés püspök tartott szentmisét a Székesegyházban minden szent tiszteletére, azokéra is, akiket külön emléknappal nem ünnepel az egyház. 

Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Halottak napja előestéjén minden elhunytról is megemlékezett imádságos szertartás keretében. A szentmise után az altemplomban imádkozott püspökelődei lelki üdvéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában