Jótékonyság

2022.11.19. 13:00

Kórházban fekvő kortársainak gyűjt csokit Boti – hozzá csatlakoznak az igariak

Tengelic egy Tolna megyei község, Igartól délkeletre, körülbelül 45 kilométerre található. Itt lakik Földi Boti.

Szanyi-Nagy Judit

Kerek, szögletes, töltött, töltetlen, cukros vagy mentes – bármi jöhet

Forrás: Czinege Melinda / Hajdú-Bihari Napló

A kisfiú csak részben történetünk főszereplője, ugyanis bár ő a kezdeményezője egy adventi gyűjtésnek, a jótékonysági akció középpontjában a kórházban "ünneplő" gyermekek állnak. A tengelici Boti ugyanis elhatározta, hogy csokikat, édességeket juttat el bohócdoktorok segítségével azon beteg kortársainak, akik kénytelenek az ünnepeket az egészségügyi intézmények falai között tölteni.

Nos, ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztak most az igariak, akik arra kérik a helyieket, környékbelieket: hosszú lejáratú tartós édességgel, csokoládéval, keksszel, nápolyival, cukorkával vagy glutén- és tejmentes, diabetikus édességekkel segítsék a kisfiút céljának elérésében. Az igariak a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorainak adják az összegyűjtött finomságokat, amiket aztán a szórakoztató doktorok továbbadnak a kórházakban kezelt gyermekeknek.

A gyűjtés november 30-áig tart, a csomagokat leadni a polgármesteri hivatalban, vagy személyesen, Molnár István polgármesternél lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában