Jó hír

2022.11.19. 09:00

Így áll az új fehérvári vasúti megálló helyzete (videóval)

Jó ütemben haladnak a munkálatok a szárazréti vasúti megálló kialakításánál. Remélhetőleg hamarosan tehát a feketehegyiek is felszállhatnak a vonatra lakóhelyük közelében.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita

Ahogy azt Törő Gábor országgyűlési képviselő nemrégiben bejelentette, Székesfehérvár és Komárom között szeptembertől két óránként közlekednek a személyvonatok. A jó hírhez hozzátartozik, hogy Székesfehérvár tekintetében egy új vasúti megállóhellyel bővül a lehetőségek sora: Feketehegy-Szárazrét területe is önálló vasúti megállót kap. A pénteki rendkívüli testületi ülésen Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: jó ütemben halad a szárazréti vasútállomáshoz kötődően a peron és a váró kialakítása.

Fotós: S. Töttő Rita

Kiemelte: érdemes összhangba hozni a menetrendet, mert december 12-től már szerepel abban, mint új megállóhely. Az önkormányzati képviselő szerint fontos lesz az is, hogy a megfelelő váróhely kialakításához az önkormányzat hozzájáruljon, illetve egy kisebb parkoló kialakítása is fontos lenne. Az autóbusz menetrend kapcsán pedig szó volt róla - tette hozzá -, hogy az összhangot meg kell teremteni a vasúti menetrenddel. 


- Nem rajtunk múlik, de hozzátenném: jelen állás szerint az első, Komáromból induló vonat nem alkalmas arra, hogy azzal a vasútra tudjanak kimenni az utasok Feketehegyről. Sokkal előbb kellene indítani ezt a járatot, de talán menet közben ez még megoldható kérdés.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában