Közeledik az ünnep

2022.11.24. 08:00

Gyermekfoglalkozások Fehérváron az adventi hétvégéken

Karácsonyig három hétvégén keresztül várja a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a családokat a Rác utca 27. szám alatti Kézművesek házában.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

„Advent a Rác utcában” címmel készül idén a Fehérvári Kézművesek Egyesülete az ünnepekre. Ezúttal is családi programokat szerveznek, három alkalommal: az első a december 10-én, szombaton lesz 10 és 18 óra között, „Adjonisten sokakat, Szép Karácsony napokat” címmel – árulta el a feol.hu-nak Szenczi Jánosné, az egyesület elnöke.

- Ezen az alkalmon karácsonyfa díszítő és ajándékkészítő kézműves foglalkozások lesznek, mézeskalácsot sütünk és díszítünk, illetve karácsonyi mesemondás lesz – tudtuk meg. A következő alkalomra december 17-én, szombaton kerül sor 10 és 18 óra között, „Kiskarácsony, nagykarácsony, kisült-e már a kalácsom” címmel.

– Ekkor karácsonyfa díszítés és ajándékkészítés lesz. Szervezünk mesemondó kuckót is – adott ízelítőt a programokból Szencziné. A gyermek műhelyfoglalkozásra pedig december 18-án, vasárnap 14 órától számíthatnak a látogatók. Ezen az alkalmon három kézműves várja a gyerekeket.

Aki pedig konkrétan a Fehérvári Kézművesek Egyesülete tagjainak munkáiból szeretne vásárolni karácsonyra, megteheti majd a püspöki udvarban, illetve a belvárosi adventi vásárban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában