Pályaorientáció

2022.11.21. 13:35

Fókuszban a továbbtanulás – pályaorientációs napot tartottak a Rákóczi-iskolában (galériával)

Fehérvári kötődésű nagyvállalatok karrierlehetőségeivel ismerkedhettek meg a hétfői pályaorientációs napon a rákóczis diákok. A KÉPES program záróeseményén nyolc cég képviseltette magát, s mutatta meg a jövő munkavállalóinak, milyen munkalehetőségek közül válogathatnak többek között a műszaki, az informatikai és a gépész területeken.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Interaktív előadásokkal, játékos feladatokkal és karrier tanácsadással várták a pályaválasztás előtt álló diákokat hétfőn. A pályaorientációs nap keretében a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola mintegy kétszáz felső tagozatos diákja ismerkedhetett meg nyolc helyi kötődésű nagyvállalat karrierlehetőségeivel. Megtudhatták egyebek mellett azt is, az egyes vállalatok milyen szakmai készségeket, kompetenciákat várnak el azoktól, akik náluk szeretnének karriert építeni. A diákok forgószínpadszerűen járták végig a bemutatókat, s ismerkedtek meg a Harman, a Denso, a Masterplast, a Videoton, a Grundfos, a Hydro, a H.T.M. és a Kyndryl nyújtotta karrierlehetőségekkel.
A pályaorientációs nap a KÉPES Program záróeseményeként valósult meg, ugyanis a programban résztvevő cégek támogatásának köszönhetően nemrég a gyerekek legnagyobb örömére teljesen megújult a Szekfű Gyula utcai intézmény udvara.

– A KÉPES Program fontos része, hogy mindig újabb és újabb elemekkel gazdagodik. Bizonyos szempontból ez a nap is ilyen, mert eddig még nem volt a program keretében pályaorientációs nap. Bízom benne, hogy egy nagyon érdekes nap előtt állunk, és egy kicsit közelebb hozzuk a cégek világát, a vállalati kultúrát a felsős diákokhoz. Ez a nap segítséget nyújthat diákoknak abban, hogy megtalálhassák a számukra helyes utat. – mondta a programot megelőző sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester.
Az intézmény igazgatója, Kövecses Csilla köszöntőjében arról beszélt, a KÉPES program részeként megvalósult fejlesztéssel az iskola egy régi álma válhatott valóra.
– Az iskolánk kissé elavult játszóudvara és a sportpálya újulhatott meg. Felfrissült a növényzet, a gyerekek pedig lehetőséget kaptak arra, hogy nemcsak szabadidőben, hanem a testnevelés órán is kipróbálhassanak új mozgásformákat. Ehhez az elkészült játszóudvar nagyban hozzájárul. – tette hozzá.
Pándi János, a H.T.M. Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: mindannyian büszkék lehetünk az elért eredményekre, hiszen a felújított közösségi terek tulajdonképpen minket szolgálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában