Elcsendesedett az egész város

2022.11.15. 21:30

Éjszakai ködpárna Székesfehérvár fölött

Különös hangulata van a ködnek. Kiváltképpen az éjszakainak. Sokan úgy érzik, hogy a köd félelmetessé teszi a várost, amelyre ráborult.

Házi Péter

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Szerintem éppen az ellenkezője igaz, ez a hatalmas puha párna, ami például a legutóbbi éjszakán meglepte Székesfehérvárt, valójában határtalan nyugalmat adott annak, aki vette a fáradságot és nekiindult egy éjjeli sétának. Egy ilyen ködös séta esélyt ad arra, hogy a bennünk cikázó gondolatokat is lenyugtassa, esélyt arra, hogy valóban tisztán lássunk.

Fotós: Nagy Zoltán Péter / FMH

A Csónakázó-tó szokatlanul nyugodt víztükre, a közvilágítási lámpák fényét tejfehér gömbbé összemosó párafelhő, a Palotai úti kálváriasor évszázados üzenete, a panelházak már-már semmibe vesző utolsó emeletei, valahogy új értelmet adtak a városnak.

Nem rémkép volt ez, hanem egy üzenet: Ez a város ezer éve állja a küzdelmet, s mindig képes volt felülkerekedni az ellenségen, vagy a nehézségeken. Nem lesznek egyszerűek az előttünk álló téli hónapok, de amiként a köd jótékonyan egybeölelte a várost, úgy kell nekünk most Székesfehérvárért, s egymásért összefognunk!

Fotós: Nagy Zoltán Péter / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában