Szebbé teheti a gyermekek karácsonyát

2022.11.14. 20:00

Cipősdobozokba zárt ajándékok - Több megyei helyszínen is már megkezdődött a gyűjtés

Az adventi időszakban jellemzően megnő az adakozási kedv a lakosság körében. Ilyenkor sokan egy-egy cipősdobozt töltenek meg ajándékokkal, hogy azzal tegyék szebbé a nehezebb körülmények között élő gyermekek karácsonyát.

Baráth Eszter

Forrás: Pixabay.com

Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvend a Cipősdoboz Akció, és a legismertebb, Baptista Szeretetszolgálat által indított kezdeményezés mellett egyre többen ezt a példát követve indítanak egyéni, célzott gyűjtést.
A Baptista Szeretetszolgálat által indított, évről-évre megrendezett Cipősdoboz Akció célja, hogy minél több árva, vagy nagycsaládos gyermek számára gyűjtsenek össze egy-egy cipősdoboznyi ajándékot, hogy ezzel hozzájuk is eljusson a karácsony öröme. Idén november 25-től december 18-ig lehet majd leadni a dobozokat az országszerte kijelölt gyűjtőpontokon, melyek listája, minden egyéb tudnivalóval együtt megtalálható a kezdeményezés weboldalán.
A nemes cél mellett, a megvalósítás formája is egyre ismertebb és kedveltebb a lakosság körében. Az akció példájára több megyei település és szervezet is hasonló módon gyűjt ajándékokat a környezetükben élő, nehezebb sorsú gyermekek számára.
Egy doboznyi szeretet – szól a baracsi felhívás. A Fejér megyei településen is több éves hagyomány már a cipősdobozokba csomagolt ajándékok gyűjtése, amivel a cél egyértelműen a rászoruló gyermekek karácsonyának megszépítése. A megajándékozandó gyermek nemével és életkorával ellátott csomagokat december 15-ig várják a Faluházban és az Öregek Napközi Otthonában.
Idén is Adventi Jótékonysági Estet szerveznek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A december 2-án, pénteken 18:00 órakor kezdődő eseményen befolyt összeget ezúttal a kárpátaljai Ráti Szent Mihály Gyermekotthon és az erdélyi Gyulafehérvári Református Egyházközség javára ajánlják fel. Az est fővédnöke Spányi Antal katolikus püspök és Steinbach József református püspök. A program keretében díjnyertes, elismert énekesek és zeneművészek lépnek majd színpadra. Az esthez kapcsolódóan pedig már elkezdődött a cipősdobozokba csomagolt ajándékok gyűjtése több megyei intézményben is. A Ciszterci Szent István Gimnáziumban, a Szent Imre Általános Iskolában, a Talentum Református Általános Iskolában, az Olajfa Református Óvodában és a ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskolába is gyűjti az ajándékokat a határon túli magyar gyermekek számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában