Frissen Fejérből

2022.11.22. 15:27

A legsúlyosabb állapotú betegeket is segítő Juhászné Kerekes Gyöngyvér kapta idén a szakdolgozók elismerését

A szociális munka napjához kapcsolódóan a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara idei díját, az elismerő oklevelet Juhászné Kerekes Gyöngyvér, a Szent György Kórház dolgozója kapta. A díjat a napokban vette át Budapesten, a Lurdy-házban.

Házi Péter

Fotó: MESZK

Amint a díjazott méltatásából kiderül, Juhászné Kerekes Gyöngyvér, aki a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szociális ellátási csoportjának a vezetője, 1994-ben kezdte meg munkáját a megyei kórházban felnőtt szakápolóként. Aneszteziológiai szakasszisztensi végzettséget, majd főiskolai képesítést is szerzett. 

2011-ben a szociális csoport vezetője lett. Munkája során a betegek, illetve családjuk, közösségek szociális problémáinak megoldásához nyújt segítséget nap, mint nap. Információt, támogatást ad a betegeknek a kórházból történő elbocsátás utáni lehetőségekről. 

Kedves, problémamegoldó, örökmozgó személyisége nagy segítség a bajban lévő betegek és családjaik számára, valamint a kórházban dolgozó és szociális támogatást igénylő munkavállalóknak. 

Fotós: MESZK 

Aktív közreműködője a dolgozók gyermekei részére biztosított székesfehérvári és balatoni üdüléseknek, valamint a diabéteszes gyermekek és a Szent György Alkotókör festőművészei számára szervezett táboroknak. 

Kiemelkedő munkát végzett és végez a COVID járvány időszaka alatt. Energiáját, szabadidejét nem kímélve dolgozott azon, hogy a kórházba érkező megszámlálhatatlan adomány elérje célját.  

Így jutott számítógép az egyik ápolónő gyermekének, akinek nem volt lehetősége bekapcsolódnia az online oktatásba.  

Segítségével szerveződött meg az a csapat, akik a járvány közepette kiégett kórtermeket lakossági összefogással, pár nap alatt felújították, és a betegellátás szolgálatába adták át. 

Mindemellett - talán a napi 24 óráján túl -, a Központi Intenzív Osztály betegágya mellé állt, és a legsúlyosabb állapotú betegek ellátását végezte ápolóként. 

Munkáját a több szakterületet érintő, kiváló felkészültség és empátiás készség mellett a megbízhatóság, pontosság, odaadás jellemzi. Határozott egyéniségének, nyíltságának és problémamegoldó képességének köszönhetően a betegek és a több mint 3000 kórházi dolgozó biztos támasza a nehéz időkben is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában