Nappali melegedő nyílik a településen

2022.11.08. 10:24

A családok mindennapjain könnyítenek Rácalmáson

Országos kezdeményezéshez csatlakozik a rácalmási önkormányzat, átmenetileg nappali melegedőt nyitnak a településen élők számára.

Baráth Eszter

Forrás: duol.hu

A kezdeményezés célja, hogy a téli időszakban csökkentsék a családok terheit, kevesebb problémájuk adódjon a megemelkedett energiaárak miatt. Ehhez csatlakozott Rácalmás önkormányzata is azzal, hogy nappali melegedőt alakítanak ki a városban.
A Rácalmási Szociális Központ nagytermében hozzák létre a melegedőt, amely akkor nyitja meg kapuit, amikor a kinti hőmérséklet tartósan 10 Celsius-fok alá süllyed. A helyiségbe mindenkit várnak, aki nem teheti meg, hogy nappal befűtse otthonát. Az önkormányzat szerint ez nem befolyásolja azt a döntésüket, hogy a központban hamarosan elindítják az idősek nappali ellátását. A melegedő hétfőn, kedden és csütörtökön 7:30-tól 15:00 óráig, szerdán 7:30 és 16:30 között, pénteken pedig 7:30 és 12:00 óra között lesz nyitva.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában