Érdemes tájékozódni

2022.10.25. 07:00

Változik egyes kormányablakok nyitvatartása Fejérben is

Egy bejegyzésre lettünk figyelmesek, miszerint több kormányablaknak is változik a működési rendje. Mutatjuk, mire érdemes figyelni!

Kecskés Zoltán

Megváltozik a nyitvatartás egyes kormányablakoknál Fejér megyében is.

Fotó: FH/MH

„A szomszédunkban dúló háború és a brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak. A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél, ezért 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás" – olvasható a Kormányhivatal weboldalán, ahol hozzáteszik, hogy az őszi-téli időszakban amúgy is jellemzően alacsonyabb az ügyfélforgalom, amelyhez a novembertől márciusig nyitva tartó több mint 280 kormányablak és okmányiroda kellő kapacitást biztosít. 

Arra voltunk kíváncsiak, hogy ez miként érintheti a megyénkben működő járási hivatalokat. Ezt firtatva a Fejér Megyei Kormányhivatalnak címeztük kérdéseinket, ahonnan az alábbi választ kaptuk.

– A Fejér Megyei Kormányhivatal valamennyi járási hivatala folyamatosan, feladatait ellátva működik. A járási hivatalok mellett Fejér megye mind a 13 kormányablaka novembertől is várja az ügyfeleket, mindössze négy településen – Adony, Enying, Ercsi és Polgárdi – változik az ügyfélfogadási rend: ezeken a helyszíneken heti négy napon lehet majd ügyet intézni. A kormányablakok részletes nyitva tartásával kapcsolatban a kormanyablak.hu-n tájékozódhatunk – válaszolta a Fejér Megyei Hírlap kérdéseire Marton István, a megyei kormányhivatal kabinetkoordinátora. 

A honlapot felkeresve kiderült, hogy a már említett településeken valóban megrövidülnek a munkahetek november 2-ától. Ercsiben hétfőn, míg az enyingi, adonyi és polgárdi kormányablakokban pénteken lesznek zárva. Sőt, a legutóbbiban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy szabadságolások miatt december 22-től egészen január 8-ig zárva tartanak – ebben az időszakban a székesfehérvári Dr. Koch László utcában intézhetik ügyfeleik teendőiket.

Vezető képünk illusztráció!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában